فکر می کنید در اصول طراحی سایت، انتخاب دامین مناسب چه قدر اهمیت دارد؟ اگر ما یک وب سایت با کیفیت داشته باشیم مردم در هر حال از سایت ما بازدید می کنند و انتخاب نام دامنه اهمیتی ندارد! اما کمی مکث کنید،خب واقعاً در عمل این موضوع درست نیست!

انتخاب نام دامنه یکی از عناصر کلیدی طراحی سایت است و حتی می تواند باعث شکست یک وبسایت شود.

چرا انتخاب دامین اینقدر مهم است؟

1) URL اولین چیزی است که بازدید کننده از سایت شما می بیند: ” اولین نمای شما”

بنابراین یک نام دامنه خوب، می تواند اثرات مثبت و پایداری داشته باشد.

2) نام دامنه بر سئو موثر است. در واقع وجود کلمات کلیدی در دامین می تواند اثرات مثبی بر بهبود رتبه سئوی شما داشته باشد.

3) نام دامنه می تواند برند شما را تعریف کند. دامین فرصتی برای برندسازی است. نام مناسب می تواند باعث شناسایی بیشتر نام تجاری شما شود.

اینها فقط سه نمونه از دلایل اهمیت انتخاب دامین مناسب است. شاید خود شما نیز بتوانید مواردی را به این لیست اضافه کنید و با ما به اشتراک بگذارید.

اما حال سوال این است: با توجه به اهمیت انتخاب نام دامنه، چگونه باید بهترین دامین را انتخاب کنیم؟

این دقیقاً همان چیزی است که قرار است دراین مطلب در مورد آن صحبت کنیم.

اصول انتخاب دامین مناسب

نام هایی قابل برندشدن

قرار است این نام برای شما برندسازی کند. بنابراین باید از نامی استفاده کنید که قابلیت برند شدن را داشته باشد. به جای استفاده از نام های عمومی و کلی ، سعی کنید خلاق باشید. یک نام عمومی و کلی با کلمات رایج و فراموش شدنی پر شده است، اما در مقابل یک نام مناسب می تواند منحصر به فرد و بی رقیب باشد.

اما چگونه نام دامنه ای انتخاب کنیم که قابل برند شدن باشد:

1) کلمات جدید بسازید: بله شما می توانید کلماتی جدید و جذاب ایجاد کنید. این همان کاریست که گوگل، بینگ و یاهو انجام دادند.

2) از کلمات موجود استفاده کنید. می توانید از یک فرهنگ لغت استفاده کنید تا کلماتی که با برند شما همخوانی دارد را پیدا کنید.

3) از ابزارهای تولید نام دامنه استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک می کنند تا با استفاده از ایده ها و کلمات کلیدی اولیه خود، نام های منحصر به فردی تولید کنید.

دامین هایی کوتاه بسازید

نام باید مختصر باشد. به طور کلی نام دامنه بهتر است کوتاه باشد. بر اساس تحقیقات Gaebler.com ( مجله کارآفرینی) وب سایت های برتر در نام دامنه خود 6 کاراکتر دارند. در نمودار زیر وقتی در لیست از بالا به سمت پایین نگاه می کنیم، متوجه می شویم که بین طول دامنه و محبوبیت آن ارتباط مستقیمی وجود دارد. منظور از محبوبیت در اینجا، میزان ترافیک سایت است.

همچنین مشخص شده که در میان 100 وبسایت برتر، طولانی ترین نام دامنه 17 کاراکتر دارد.

نهایتاً اینکه همه این تحقیقات نشان می دهد نام دامنه باید کوتاه و مختصر باشد. سعی کنید دامنه 6 تا 14 کاراکتر باشد. اما هرچه کوتاه ترباشد بهتر است. البته به احتمال زیاد نام های کوتاه قبلاً استفاده شده و یا اگر هم به فروش برسد، قیمت بسیار بالایی خواهد داشت.

برای نمونه نام سایت آمازایران : amaziran.com  دقیقاً 8 کاراکتر است.

تایپ آسان

در مورد وب سایت های محبوب جهان فکر کنید. چه چیزی در مورد آنها به ذهنتان می آید؟ به این نام ها دقت کنید:

Google, Facebook, Twitter, Instagram, Yahoo, CNN

چیزی که در میان همه آنها مشترک است، spell راحت آنهاست.

بازدید کنندگان باید بتوانند نام دامنه شما را بدون مشکل تایپ کنند. اگر مجبورید اسپل نام را بیش از یک بار بیان کنید تا دیگران متوجه املای صحیح آن شوند، بنابراین نام دامنه شما پیچیده است.

اگر نام دامنه شما سخت باشد، ممکن است کاربران آن را اشتباه وارد کنند و وارد سایت های دیگر شوند. تصور کنید که این سایتها، سایت رقبای شما باشد.

راه حل ساده است: فقط کافیست که دامین پیشهادی خود را به 10 نفر بگویید و ببینید می توانند بدون مشکل آن را تایپ کنند یا نه.

تلفظ آسان

همان طور که نوشتن نام دامنه باید آسان باشد، تلفظ آن هم باید برای کاربران راحت باشد. در اینصورت نام دامین شما، دهان به دهان بین افراد بیان می شود. همچنین خود شما نیز راحت تر نام دامنه تان را برای دوستان و مشتریان بیان می کنید.

برای تست تلفظ نیز می توانید از همان شیوه قبلی استفاده کنید. نام مورد نظر خود را بر روی کاغذ بنویسید. سپس از 10 نفر بخواهید ان را بخوانند. اگر بیشتر آنها نتوانستند نام را درست تلفظ کنند یعنی باید در نام خود تجدید نظر کنید.

اجتناب از خط فاصله و شماره

به یاد دارید که گفتیم دامین باید اسپل و تلفظ راحت و آسانی داشته باشد. خب فکر می کنید وجود خط فاصله و یا شماره ها با این قانون سازگار است؟

مثلاَ به نام دامنه فیس بوک نگاه کنید: Facebook

حال اگر مثلا در آن از خط فاصله استفاده می شد، به این شکل : Face-book

فکر میکنید بازهم تلفظ آن راحت بود؟!

بنابراین برای انتخاب دامین تاجایی که ممکن است از خط فاصله، خط زیرین و یا شماره ها در نام دامنه خود استفاده نکنید. برعکس سعی کنید حروف را به هم بچسبانید.

استفاده از کلمات کلیدی

کمی مکث کنید! بله درست است، استفاده از کلمات کلیدی در دامین باعث بهبود سئو می شود. اما اینکار باید با دقت زیادی انجام شود. چرا که پرکردن دامین با کلمات کلیدی، ممکن است باعث شود که آن نام در دسته نامهای عمومی که در قسمت های قبل در مورد آن صحبت کردیم، قرار بگیرد.

پس از انتخاب صحیح کلمه کلیدی، باید آن را در ابتدای نام خود قرار دهید. با اینکار شما گام بسیار قدرتمندی برای رتبه بندی بهتر برداشته اید.

برای پیدا کردن کلمات کلیدی  می توانید از ابزارهایی مثل Google Keyword Planner استفاده کنید. همچنین برای آشنایی کامل با موضوع کلمات کلیدی، می توانید به مجموعه مقالات کلمات کلیدی مراجعه کنید.

به دراز مدت فکر کنید

نام دامنه شما یکی از بزرگترین المنت هایی است که تجارت و برند شما را برای سال های طولانی تعریف می کند.

علاوه بر این اگر در آینده تصمیم بگیرید که نام دامین خود را تغییر دهید باید برای برندینگ و رتبه بندی سئو، پول زیادی خرج کنید. در واقع یعنی یک دردسر بزرگ!

بنابراین موقع انتخاب دامین باید به دراز مدت فکر کنید.

برای نمونه اگر کمپانی شما در زمینه بهینه سازی سئو برای کسب و کار ها و بسایت ها فعالیت می کند نامی شبیه “OptimizedSEO.com” می تواند مناسب باشد. اما اگر فکر می کنید در آینده قرار است دیجیتال مارکتینگ از قبیل:  ایمیل مارکتینگ، PPC و … نیز به فعالیت های شرکت شما اضافه شود بنابراین باید در نام دامنه خود تجدید نظر کنید. و از حالا برای آینده نیز برنامه ریزی کنید.

اگر قرار است حیطه کاری شما در آینده گسترش پیدا کند بنابراین نام خود را به یک موضوع خاص محدود نکنید.

موقع انتخاب دامین ، چشم انداز بلند مدت کسب و کار خود را در ذهن داشته باشید.

دسترسی نام در شبکه های اجتماعی را بررسی کنید

قبل از اینکه دامین پیشنهادی خود را ثبت کنید، بررسی کنید که آیا این نام در سایتهای شبکه های اجتماعی نیز در دسترس است. آیا علامت تجاری شما در حال حاضر در شبکه های اجتماعی وجود دارد؟

برای برندسازی، ایده ال ترین حالت این است که از همان نام دامنه در شبکه های اجتماعی استفاده کنید. با اینکار بازدید کنندگان، مشتریان و فالوورهای شما در وب هم به راحتی شما را می شناسند و پیدا می کنند.

از سوی دیگر برای پیشگیری از مسائل حقوقی در آینده باید نام شما با علائم تجاری موجود یکسان نباشد.

اما چگونه می توانیم این موضوع را برای دامین پیشنهادی خود بررسی کنیم؟

برای اینکار می توانید از ابزاری مثل Knowem استفاده کنید.

استفاده از پسوند صحیح

وقتی که می خواهید پسوند دامین را انتخاب کنید می توانید از یک چیز ممطمئن باشید: “.com” همچنان بهترین پسوند است.

بر اساس نتایج تحقیقات 75% از دامین های ثبت شده “.com” بعد از آن “.net” و در مقام سوم “.org” قرار دارد.

چرا؟ چون “.com” راحت تر و مأنوس تر در ذهن می ماند.

هرچند وبسایت های موفق زیادی با “.net” و “.org” وجود دارند اما در هر حال استفاده از “.com” مطمئن تر است.

همچنین از پسوندهای خاص و عجیب و غریبی مانند : “club”, “.space”, “.pizza” اجتناب کنید.

***

انتخاب دامین مناسب تأثیر قابل توجهی در موفقیت شما دارد. بنابراین با رعایت اصول بالا، بهترین نام دامنه را انتخاب کنید. علاوه بر این متخصصان آمازایران نیز آماده ارائه هرگونه مشاوره در زمینه انتخاب دامین مناسب می باشند.

منبع: websitesetup

تهیه وترجمه: پاساژ اینترنتی آمازایران

ارائه دهنده خدمات تجارت الکترونیک – طراحی سایتسئو – مشاوره اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ